La Nostra Vall

Cal Casal està situat al poble d'Ossera, a la Vall de la Vansa.

El poble d'Ossera és en si mateix un petit mercat d'artesania. A part de les melmelades que pots trobar a Cal Casal, a Ossera també hi ha:
 

  • Cal Nogué, que es dediquen a la recol·lecció i elaboracio i venda d'herbes aromàtiques i medicinals.http://www.herbesossera.com
  •  Formategeria Serrat Gros que elabora formatges de cabra, com el curat Serrat Gros, Lo Pebrat, i el tupí. Diferents premis demostren que és un  dels formatges de cabra més valorats del pirineu.http://www.formatgeriaserratgros.com
  • Espai Jaume dedicat a les pintures pròpies de Jaume Rovira. 
  • Cal Peretó on l'escultor Nico Winter treballa la pedra per convertir-la en objectes d'art i en peces molt diverses de caire funcional.

Si voleu visitar l'església pregunteu per l'Angelina de Cal Esteve, ella us l'obrirà i podreu gaudir d'un retaule restaurat recentment.
Si teniu ganes de caminar una mica,tranquil·lament unes 2 hores, un recorregut botànic pels voltants del poble us descobrirà molts secrets.
El mes de juliol té lloc la Cursa de muntanya d'Ossera, que aquet any compleix 16 anys.
Per tota la Vall de la Vansa antics camins recuperats us permetran recordar com es movien els padrins no fa gaires anys. Diferents rutes per bici o 4x4 també recorren molts racons d'una vall poc transitada. 

La Vall de la Vansa està formada pels pobles de Fórnols de Cadí, Adraén, Cornellana i els nuclis d'Ossera,  Barceloneta, Colldarnat, Montargull, Sant Pere, Sorribes, Sisquer, Banyeres i Padrinàs.
   

       
                                      

Cal Casal © 2011 | design by: JBV